26.5.09

Παράξενος Ταξιδιώτης: Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα


Τίτλος: Παράξενος Ταξιδιώτης: Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα
Συγγραφείς: Νικόλαος Κουμαρτζής, Δημήτρης Αναστασίου, Γιώργος Αδαμόπουλος, Μιλτιάδης Τσαπόγας
Εκδοτικός Οίκος: Αρχέτυπο, Μάιος 2009
(για παραγγελίες πατήστε εδώ)

Γνωρίζατε ότι ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στην… Πελοπόννησο; Ότι υπάρχουν πυραμίδες στο Άργος; Ότι η Σκάλα του Μιλάνου κτίστηκε και στην… Πάτρα; Ότι μπορείτε να δειπνήσετε ως αρχαίος Έλληνας ή Εσκιμώος στην Αθήνα; Ότι υπάρχουν μαύροι Έλληνες και μάλιστα ζούνε στη Θράκη;
Η Ελλάδα είναι γεμάτη με μέρη που μπορούν να σε παραξενέψουν, αρκεί να ταξιδέψεις με άλλο μάτι και έναν διαφορετικό ταξιδιωτικό οδηγό! Το "Παράξενος Ταξιδιώτης: Εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα" μετά από δύο χρόνια περιήγησης στην άγνωστη Ελλάδα, αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό παραξενιάς στη χώρα μας.
Παράδοξα εστιατόρια, ξενοδοχεία και cafe, αρχαιολογικοί χώροι που ανατρέπουν την ιστορία, παράξενα εκθέματα σε μουσεία ή εκθέσεις, κάστρα και φρούρια με αλλόκοτους θρύλους ή ιδιαίτερη ιστορία, τόπους με μυθολογική, ιστορική ή λαογραφική παραξενιά… τα πάντα.
Μία ομάδα νέων ανθρώπων του εναλλακτικού χώρου αναζήτησης με το συντονισμό του Νικόλαου Κουμαρτζή συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο περισσότερα από 200 εξαιρετικά παράδοξα μέρη στην Ελλάδα, με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, οδηγίες πρόσβασης, άγνωστες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για οικονομικά ταξίδια.
Είστε λοιπόν έτοιμοι να παραξενευτείτε, ακολουθώντας τις ράγες του Παράξενου Ταξιδιώτη;


Σε συνεργασία με 4 ταξιδιωτικούς συγγραφείς, 70+ φωτογράφους από όλο τον κόσμο, 1 illustrator και την άψογη συνεργασία των εκδόσεων Μεταεκδοτική Α.Ε., το βιβλίο πλέον κυκλοφορεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Παρουσιάζοντας 200 τοποθεσίες από όλη την Ελλάδα (από τα Πομακοχώρια έως τα Μάταλα της Κρήτης και από το νησάκι της Ρω έως την Κέρκυρα), περισσότερες από 500 φωτογραφίες, λεπτομερείς οδηγίες πρόσβασης ώστε να "ανακαλύψετε" κάθε τοποθεσία σχετικά εύκολα, γεωγραφικό στίγμα για χρήση gps ή google maps κ.α., επιδιώξαμε και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.
Οι παραπάνω αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους άλλωστε, αν και πιστεύω ότι το ίδιο το βιβλίο έχει να σας "πει" πολύ περισσότερα.
Επιπλέον, γύρω από το βιβλίο έχει στηθεί μία ολόκληρη κοινότητα με group στην υπηρεσία δικτύωσης Facebook.com (με 960+ μέλη τον Μάιο του 2009), με φωτογραφική gallery στο Flickr.com (1000+ φωτογραφίες τον Μάιο του 2009), βίντεο από τα ταξίδια του ΠΤ στο YouTube.com και μία ιστοσελίδα που ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και προτείνει παράξενα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο!
Διαβάστε τον ταξιδιωτικό οδηγό/ λεύκωμα του Παράξενου Ταξιδιώτη, δικτυωθείτε και συμμετάσχετε στην ιδέα του ΠΤ, ταξιδέψτε στην Ελλάδα και παραξενευτείτε γεμίζοντας το φετινό σας καλοκαίρι με μοναδικές εμπειρίες και ανακαλύψεις!

Νικόλαος Κουμαρτζής

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas