20.5.09

Άστεγος με περιουσία


Ένας άστεγος Νοτιοκορεάτης πέθανε ζώντας στη φτώχεια, παρά το γεγονός ότι διέθετε το ποσό των 100.000 δολαρίων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο άνδρας, που πιστεύεται ότι ήταν 56 ετών, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ποσό διότι δεν ήξερε το πραγματικό του όνομα, δήλωσαν αξιωματούχοι.Ο 56χρονος πέθανε από καρκίνο τον περασμένο μήνα, αφήνοντας 128 εκατ. γουόν (πάνω από 100.000 δολάρια) σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει στις αρχές του 1993 με το ψευδώνυμο Να Χάε-Ντονγκ. Ο λογαριασμός “πάγωσε” με εισαγγελική εντολή μερικούς μήνες αργότερα, όταν τέθηκε σε ισχύ νόμος που απαγόρευε την χρήση τραπεζικών λογαριασμών με ψευδώνυμα, στο πλαίσιο μέτρων κατά της διαφθοράς.

Ο δικαιούχος διατηρούσε το δικαίωμα να καταθέτει χρήματα αλλά για να προβεί σε αναλήψεις έπρεπε να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα, κάτι που ο “Να” δεν μπορούσε να κάνει.

“Δεν ήξερε το όνομά του, ούτε πού είχε γεννηθεί. Προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε την πραγματική του ταυτότητα, αλλά δεν τα καταφέραμε”, δήλωσε ο Γου Τζουν-Σου, αξιωματούχος στη συνοικία Γιονγκμπόνγκ, στην πόλη Γκουανγκτζού, στη νοτιοδυτική Νότια Κορέα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άνδρας μάζευε μέταλλα και σκουπίδια που πούλαγε ως σκραπ και κοιμόταν στο καροτσάκι του, κάτω από φύλλα πλαστικού, πριν μετακινηθεί το 2007 σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα που έφτιαξε από ένα κοντέινερ που χρησιμοποιείτο για την μεταφορά φορτίων με πλοία.

Παρότι δεν μπορούσε να κάνει αναλήψεις από το λογαριασμό του, συνέχιζε να καταθέτει τις οικονομίες του. “Συνήθιζε να λέει ότι ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι με τις καταθέσεις του”, είπε ο Γου.

“Τον περασμένο μήνα έκανε αίτηση για να του δοθεί έγκριση από τις αρχές προκειμένου να αποκτήσει νέα ταυτότητα. Η διαδικασία είχε πάρει την δικαστική οδό”, πρόσθεσε.

Το δικαστήριο αναμένεται να διατάξει την μεταφορά των χρημάτων που είχε στο λογαριασμό του στο κράτος.

Υ.Γ: Και μετά σου λένε να κάνεις οικονομίες γιατί θα σου χρειαστούν στο μέλλον … !

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas