3.6.09

Ο Κόμης Δράκουλας σας περιμένει ξανά…


Το Κάστρο Μπραν στην κεντρική Ρουμανία, ευρύτερα γνωστό και ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, που πρόσφατα επέστρεψε στα «χέρια» της οικογένειας του Ντομινίκ των Αψβούργων άνοιξε και πάλι την Τρίτη τις πύλες του στο κοινό.

Όσοι, ωστόσο, είχαν επισκεφθεί το Κάστρο στο παρελθόν, ίσως με έκπληξη διαπιστώσουν κάποιες αλλαγές στη διακόσμησή του, αφού οι συλλογές που φιλοξενούσε και οι οποίες ανήκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού βρήκαν νέα «στέγη», στο νεοϊδρυθέν μουσείο, που φέρει την επωνυμία, «Το Σπίτι Μεσαιωνικών Εθίμων του Μπραν».
Στην επίσημη τελετή που έγινε στο Κάστρο, προκειμένου να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του, η οικογένεια των Αψβούργων, με επικεφαλής τον ίδιο τον Ντομινίκ, τοπικοί και άλλοι «άρχοντες», εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού της Ρουμανίας, ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια «φρεσκαρίσματος» του Κάστρου, που καθίσταται και πάλι επισκέψιμο.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του διαβεβαίωσαν τους αρμόδιους πως θα κινούνται πάντα με γνώμονα το σεβασμό στην τοπική παράδοση και κληρονομιά σε ό,τι αφορά το Κάστρο.

Μιλώντας για τη νέα επίπλωση, η Λία Τραντάφιρ, μία εκ των εκπροσώπων της Εταιρίας Διοίκησης του Κάστρου, ανέφερε- μεταξύ άλλων- πως έγινε προσπάθεια να προσεγγίζει το στυλ και την εποχή που αντιπροσωπεύει.

Σύμφωνα με την ίδια, το πολυτιμότερο «κομμάτι» όσων φιλοξενούνται πλέον στο Κάστρο είναι το βιβλίο επισκεπτών, που ανήκε στη βασίλισσα Μαρία και την πριγκίπισσα Ιλεάνα και στις σελίδες του μπορεί ο επισκέπτης να διαβάσει τα ονόματα μεγάλων προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές δράσεις, η κ. Τράνταφιρ ανέφερε πως θα κατασκευαστεί- μεταξύ άλλων- ένα δωμάτιο, που θα προορίζεται για τη φιλοξενία όσων θέλουν να περάσουν μια βραδιά παρέα με τον ... Κόμη Δράκουλα.

πηγή: www.e-tipos.com

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas