6.6.09

Το Χαμένο Σύμβολο - Το νέο βιβλίο του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci κ.α.)

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε ΗΠΑ και Καναδά το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του Dan Brown. Το βιβλίο – συνέχεια του Κώδικα ντα Βίντσι, θα είναι ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον γνωστό αμερικανό καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον. Το όνομα αυτού είναι : Το Χαμένο Σύμβολο (The lost symbol).

Αν και ο Μπράουν δεν έχει αποκαλύψει την πλοκή του νέου βιβλίου, υπάρχουν οι φήμες ότι θα έχει να κάνει με την Μασονία στην Ουώσινγκτον. Όπως μεταφέρει η Telegraph ο συγγραφέας έχει θεαθεί να κάνει έρευνα για μασονικούς ναούς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Χαμένο Σύμβολο είναι ένα θρίλερ – με όλα τα στοιχεία (μυστικισμός, επιστήμη, θεωρίες συνομωσίας και θρησκευτικές ανατροπές) στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Νταν Μπράουν. Το βιβλίο «παρακολουθεί» 12 ώρες από τη ζωή του καθηγητή Λάνγκτον.

Θα τυπωθεί αρχικά σε 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρόκειται για μια αρκετά «σεμνή» ποσότητα, αν υπολογίσουμε ότι ο Κώδικας ντα Βίντσι πούλησε 81 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως, ενώ στην Βρετανία είναι το μεγαλύτερο paperback bestseller όλων των εποχών. Ο Κώδικας έχει μεταφραστεί σε 51 γλώσσες και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Επίσης η ταινία Angels and Demons βασισμένη στο βιβλίο του Μπράουν Illuminati με τον Τομ Χανκς, έκανε πριν λίγο καιρό πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Για το νέο βιβλίο ο Μπράουν έχει δηλώσει ότι «το να πλέκεις πέντε χρόνια έρευνας σε μία ιστορία που διαδραματίζεται σε 12 ώρες είναι μια συναρπαστική εμπειρία» για να προσθέσει: «Προφανώς η ζωή του Λάνγκτον κινείται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι η δική μου».

«Πρόκειται για ένα παράξενο και υπέροχο ταξίδι» δηλώνει από την πλευρά του ο εκδότης του Μπράουν, Τζέισον Κάουφμαν.

«Το Χαμένο Σύμβολο είναι ένα πανέξυπνο και πνευματώδες θρίλερ. Η εξαιρετική ικανότητα του Μπράουν στην λογοτεχνική αφήγηση, αλλά και η ιστορική αφήγηση και η ανατρεπτική πλοκή βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη σε αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες εκδόσεις και θεωρώ ότι άξιζε την αναμονή», λέει ο ειδικός στο χώρο του βιβλίου Σόνι Μέχτα.

Πηγή: cosmo.gr

5 σχόλια:

Νικόλαος Κουμαρτζής said...

Αν και δεν θεωρώ ότι τα βιβλία του Νταν Μπράουν θα διατηρηθούν στο χρόνο (και ως εκ τούτου δεν συγκρίνεται ως συγγραφέας με θρύλους του χώρου, όπως ο Ουμπέρτο Έκο), εντούτοις όποιο μυθιστόρημα και αν διάβασα του αμερικανού συγγραφέα (πρώην στιχουργού και pop τραγουδιστή παρακαλώ - ο τίτλος Angels&Demons, το γνωστό στους Έλληνες μυθιστόρημα Illuminati, πρωτοκυκλοφόρησε ως... μουσικό album!) αποτέλεσε μία πρωτόγνωρη ευχαρίστηση για εμένα.

Εξαίρετη μυθιστορηματική γραφή για τους αναγνώστες του 21ου αιώνα, αξίζει σίγουρα (τουλάχιστον έως ένα σημείο, μιας και έχει βοηθήσει σίγουρα η προώθηση που δέχεται κάθε έργο του) την αναγνώριση που χαίρει και μάλιστα εν ζωή.
Οπότε, περιμένω το επόμενο βιβλίο του (όπως και εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως) για να περάσω 2-3 μέρες μέσα στους κόσμους που με μαεστρία δημιουργεί.

Φιλικά,
Νίκος.

Υ.Γ.: Εξαίρετη δουλειά Δημήτρη, εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι. Έλειπε από την Ελλάδα ένα εναλλακτικό ειδησεογραφικό site.

Αναστασίου Δημήτριος said...

Έτσι είναι!

ΘΑ συμφωνήσω με τα παραπάνω! Και εμένα με μάγεψε τόσο ο Κώδικα Da Vinci όσο και το Illuminati (το πρώτο περισσότερο σε αντίθεση με τους περισσότερους που από όσο ξέρω τους άρεσε πιο πολύ το δεύτερο).

Εις αναμονή λοιπόν για το νέο του βιλίο!


Υ.Γ: Χάρις σε σένα, φίλε μου :)

Stratos Nikolaidis said...

Για να είμαστε και "πολιτικά ορθοί", πρώτο είναι το Illuminati και δεύτερο το Κώδικας Da Vinci.

Προσωπικά θεωρώ το Illuminati ως πιο "μεστό" έργο σε σχέση πάντα με τον κώδικα.

Για να δούμε τι θα δούμε στο τρίτο βιβλίο της σειράς...

(Και επίσης, να δούμε εάν και πότε θα γίνει και ταινία...)

Αναστασίου Δημήτριος said...

Στράτο, πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να γίνει ταινία και το νέο του βιβλίο!

Φανταστείτε, συζητάμε από τώρα προτού καν κυκλοφορήσει το βιβλίο του, αν και πότε θα γίνει ταινία !

Σίγουρα οι παραγωγοί στο Hollywood θα τρίβουν τα χέρια τους και (φαντάζομαι) θα έχουν ήδη αρχίσει να ... "τσακώνονται" για τα δικαιώματα του έργου!

Αναστασίου Δημήτριος said...

Fun του συγγραφέα έχουν δημιουργήσει ένα forum αποκλειστικά και μόνο για το νέο του βιβλίο.

Προς το παρόν συζητιούνται γενικού ενδιαφέρονοτς θέματα, καθώς οι "Πύλες" του θα ανοίξουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου όπου και θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Dan Brown με τίτλο "Το Χαμένο Σύμβολο".

Ρίξτε μία ματιά εδώ: http://www.fotls.com

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas