19.7.09

Θεία κοινωνία: Μεταδίδονται ή όχι ασθένειες;



Ένα από τα σύγχρονα ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο λειτυοργίας της Εκκλησίας, είναι το αν μεταδίδονται ή όχι μικρόβια και αρρώστιες μέσα από την Θεία Λειτουργία που πραγματοποιείται στις εκκλησίες.

Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Άνθιμος της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι "Δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ότι η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί μέσω της θείας κοινωνίας".

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τα κοχλυάρια, με τα οποία μεταλαμβάνουν οι πιστοί είναι ασημένια και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, καθώς όπως προκύπτει από επιστημονική γνωμοδότηση, τα μικρόβια, αν υπάρξουν, χάνονται πάνω στο ασήμι.

«Είναι σα να λέμε πως δε θα χρησιμοποιούμε κουτάλια στα σπίτια και τα εστιατόρια, διότι μπορεί να μεταδοθεί η γρίπη», συμπλήρωσε ο Άνθιμος.

(Πηγή)


Τελικά, γίνεται να μεταδίδονται ασθένειες και μικρόβια μέσα από το κουτάλι και το σκεύος της Θείας Λειτουργίας;

Υπάρχυον ασφαλή συμπεράσματα;

Μήπως πρόκεται για ένα πείσμα της Εκκλησίας και των ανθρώπων της, με σκοπό π.χ. να μην αποτρέψουν τον κόσμο από την Εκκλησία και, ειδικότερα, τη Θεία Λειτουργία;

Σίγουρα το θέμα αυτό απασχολούσε και θα συνεχίσει να απασχολεί συνεχώς την κοινή γνώμη, τους χριστιανούς και μη, την επιστημονική κοινότητα, κ.τ.λ.

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas