4.9.09

Ξαναβρήκε το φως του μετά από χτύπημα


Ο Malcolm Darby από το Oakham αντιμετώπισε σε πολύ μικρή ηλικία πρόβλημα στην όρασή του και από την ηλικά των 2 ετών φοράει συνεχώς γυαλιά.

Σήμερα, ο 70χρονος κ. Darby μπορεί και βλέπει όπως ένα έφηβος!

Πριν λίγες μέρες τελείωσε με επιτυχία μία χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά από χτύπημα που υπέστη στο κεφάλι τον περασμένο χρόνο. Μόλις ξύπνησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να δει και να διαβάσει πολύ καθαρά!

Το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι είχε σαν αποτέλεσμα να τον αφήσει παράλυτο και ανίκανο να αρθρώσει έστω και μία λέξη.

Όμως, πλέον δηλώνει πιο ευτυχισμένος από κάθε άλλη φορά αφού όχι μόνο μπορεί να μιλήσει, αλλά ξαναβρήκε το φως του!

"Κατάλαβα ότι μπορούσα να δω τηλεόραση χωρίς τα γυαλιά μου. Πλέον, μπορώ να βλέπω τηλεόραση και να διαβάζω χωρίς την βοήθεια των γυαλιών μου", δήλωσε χαρούμενος ο κ. Darby λίγες μέρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, συνέβη και κάτι άλλο περίεργο, αυτήν την φορά μάλλον αρνητικό: πριν το χτύπημα μπορούσε να μιλήσει γαλλικά, σε αντίθεση με τώρα που δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μία γαλλική λέξη!

Οι γιατροί που εξέτασαν τον κ. Darby είπαν ότι οι αλλαγές αυτές οφείλονται πιθανότατα σε κάποιο κομμάτι του εγκαφέλου που πειράχτηκε από το χτύπημα ή την επέμβαση. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποδόσουν με σιγουριά πως και γιατί προκλήθηκε κάτι τέτοιο...


Πηγή


0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas