17.10.09

Βρέθηκε άραγε η Χαμένη Ατλαντίδα στην Ελλάδα;


Η χαμένη πόλη που βρέθηκε πρόσφατα κοντά στην Ελαφόνησσο της Πελοποννήσου ίσως "ευθύνεται" για το μύθο της Χαμένης Ατλαντίδας και τις θεωρίες που είχαν αναπτυχθεί γύρω από αυτή.

Ανακαλύφθηκε από μία ομάδα Ελλήνων και Άγγλων αρχαιολόγων και γεωλόγων και χρονολογείται 5,000 χρόνια πριν, στην εποχή του Ομήρου. Το δε μέγεθός της είναι πρωτοφανές.




"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πόλη είναι η αρχαιότερη βυθιζόμενη πόλη στον κόσμο", ανέφερε ο Dr jon Henderson, καθηγητής υποβρύχιας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. "Τα ερείπιά της χρονολογούνται από το 2,800 έως το 1,200 π.Χ., πολύ πριν την ένδοξη εποχή της κλασσικής Ελλάδας. Υπάρχουν και άλλες βυθιζόμενες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτή είναι μοναδική!".

Είναι η πρώτη φορά που μία βυθισμένη πόλη που ανακαλύπτεται στην Ελλάδα προηγείται χρονολογικά της θρυλικής Ατλαντίδας που πρωτοανέφερε ο Πλάτωνας.

"Η Ατλαντίδα ήταν ένας μύθος, αλλά είναι ένας μύθος που κρατάει "ζωντανή" την υποβρύχια εξερεύνηση", ανέφερε ο Έλληνας ωκεανογράφος Δημήτρης Σακελλαρίου. "Λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων ωκεανών έχει χαρτογραφηθεί. Η πόλη αυτή αποτελεί ένα εξαιτερικό μέχρι στιγμής εύρημα, αλλά υπάρχει ακόμη το ανεξευρένητο κομμάτι που πρέπει να χαρτγραφηθεί".


Πολλά περισσότερα στοιχεία για την ενδιαφέρουσα αυτή είδηση, μπορείτε να βρείτε εδώ.

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas