2.11.09

Η πόλη-φάντασμα του Google


Το Argleton, μια πόλη που εμφανίζεται στους χάρτες του Google, αλλά δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, προβληματίζει τους ειδικούς του διαδικτύου.

Η πόλη εμφανίζεται στον διαδικτυακό χάρτη κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ58. Μάλιστα υπάρχει και μια σειρά πληροφοριών για την πόλη, όπως συγκεκριμένες περιοχές και διευθύνσεις ανθρώπων, αλλά και διάφορες συμβουλές όπως για παράδειγμα το πού μπορεί κάποιος να κάνει τζόκινγκ στο Argleton ή να βρει κάποιες υπηρεσίες.

Η Google και η εταιρεία που δίνει τα στοιχεία για τους χάρτες δεν μπορούν να εξηγήσουν την "ύπαρξη" της πόλης και διεξάγουν έρευνα για την περίεργη αυτή υπόθεση. Φυσικά τα σενάρια για την πόλη δίνουν και παίρνουν και σύμφωνα με τις πρώτες εκδοχές να υποστηρίζουν ότι το "Αrgle" έχει σχέση με την λέξη "Google", ενώ το "Argleton" θα μπορούσε με αναγραμματισμό να μας δώσει το "Νοt Real G" ή το "Not Large".

Μια άλλη θεωρία, είναι ότι μπορεί η πόλη-φάντασμα να προστέθηκε επίτηδες ως παγίδα για εταιρείες που παραβιάζουν τα δικαιώματα χρήσης του χάρτη, αν και αυτές οι "παγίδες", συνήθως περιλαμβάνουν την απεικόνιση μικρότερων σημείων στον χάρτη και όχι ολόκληρες πόλεις.

Άνθρωποι που επιχείρησαν να εντοπίσουν συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, όπως τις ανέφερε ο χάρτης, διαπίστωσαν ότι απλώς υπήρχαν ατελείωτα εκτάρια πρασίνου και το Argleton δεν φαινόταν πουθενά.

Σύμφωνα με τον Joe Moran, ο οποίος είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Liverpool και ειδικός στους χάρτες, "πολλές φορές μπαίνουν εσκεμμένα λάθος στοιχεία σε χάρτες, ώστε να μπορεί να αποδειχθεί η παράνομη αντιγραφή τους".Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι τα λάθη είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν και κάλεσε τους χρήστες να τα επισημαίνουν, ώστε να υπάρχουν έγκαιρα διορθώσεις.

Πηγή εδώ (ελληνικά) και εδώ (αρχική, στα αγγλικά).

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas