24.11.09

Νέο Metafysiko.gr !!!



Λίγες ημέρες πριν το 2009 μας αποχαιρετήσει, η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού σας παρουσιάζει την τελευταία από τις εκπλήξεις της για την τρέχουσα χρονιά! Αν κάποιος προσπάθήσει να σταχυολογήσει τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα στους κόλπους της ΕκτΜ τους τελευταίους 12 μήνες, τότε χωρίς αμφιβολία θα συμπεριλάβει σε αυτά την ίδρυση του Meta – Δικτύου με τα 6 blogs που περιλαμβάνει, την ανακατασκευή και επαναλειτουργία της FantasyGate, την επαναλειτουργία του θεσμού του «Στεκιού» στην Αθήνα με την ίδρυση του Στεκιού Αναζήτησης, καθώς επίσης και την ανανέωση του Forum του Μεταφυσικού.
Παρ’ όλα αυτά η ομάδα Gateway επεφύλασσε στους φίλους και επισκέπτες της ακόμα μια έκπληξη, σίγουρα τη σημαντικότερη από όλες τις προαναφερθέντες. Μετά από 4,5 περίπου χρόνια, το νέο metafysiko.gr είναι πλέον γεγονός! Η μητρική ιστοσελίδα της ΕΚτΜ ανακατασκευάστηκε πλήρως, αποτελώντας πλέον ένα ολοκληρωμένο portal στο οποίο και συναντώνται όλες οι υπόλοιπες ιστοσελίδες που λειτουργούν κάτω από την αιγίδα της Κοινότητας. Δεν υπάρχει τίποτα το παρεμφερές στο ελληνικό διαδίκτυο για τα θέματα αυτά, πρόκειται για μια σελίδα που ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που είχαμε στο μυαλό μας χρόνια τώρα και έλειπαν από το απερχόμενο metafysiko.gr. Στοιχεία και ελλείψεις που παρουσιάζονταν κάθε φορά που ένα νέο τουβλάκι, ένα νέο διαμέρισμα, ένας νέος όροφος αν θέλετε, εμφανιζόταν και ενσωματωνόταν ξαφνικά στο οικοδόμημα της Κοινότητάς μας!
Ποιοι είναι όμως οι βασικοί πυλώνες της νέας ιστοσελίδας metafysiko.gr; Ποια είναι τα νέα στοιχεία της φιλοσοφίας που προσπαθήσαμε να περάσουμε μέσα από το στήσιμό της;
1) Μέγιστη δυνατή ανάδειξη του έργου που έχει παραχθεί στο metafysiko.gr. Όπως θα διαπιστώσετε, η νέα σελίδα έχει τη δυνατότητα να συνδέει σχετικά άρθρα μεταξύ τους. Από το παράθυρο του meta-archive, κείμενα που έχουν δημοσιευτεί παλαιότερα έρχονται ξανά στην «επιφάνεια», δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να τα ξαναδιαβάσει. Οι επιλογές «Μελέτες», «Προτάσεις» και «Πρόσωπα» της μαύρης μπάρας στο πάνω μέρος της σελίδας, δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στην θεματική αναζήτηση ενός άρθρου, σε σχέση πάντα με το προηγούμενο site.
2) 4 απλά βήματα για να γνωρίσετε την Κοινότητα. Η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού ήταν και είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και διευρύνεται συνεχώς. Η αλήθεια είναι πως όταν δημιουργούσαμε την προηγούμενη ιστοσελίδα εν έτει 2005, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την εξέλιξη όλης αυτής της προσπάθειας. 4,5 χρόνια αργότερα, η ανάγκη μιας προσεγμένης επεξήγησης, απέναντι στον αναγνώστη, σχετικά με τη δομή και το προφίλ της Κοινότητας, ήταν επιτακτική. Έτσι προστέθηκε η επιλογή «Κοινότητα» στην μαύρη κεντρική μπάρα, καθώς επίσης και το παραθυράκι «Γνωρίστε την Κοινότητα σε 4 απλά βήματα» στο κάτω και δεξιά μέρος της σελίδας.
3) «Ελαφρότερη» και λειτουργικότερη σελίδα =… Περισσότερο ελκυστική για τον επισκέπτη, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται, καθώς επίσης και κατανάλωση λιγότερου χρόνου κατά την πλοήγηση… Τόσο απλά!
4) Προτεραιότητα στην Επικαιρότητα. Όπως θα διαπιστώσετε, το στήσιμο της νέας σελίδας είναι τέτοιο, ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην επικαιρότητα (Breaking News). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των Άρθρων Επικαιρότητας, τη σύνδεση με τα Νέα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο από το Forum του Μεταφυσικού, καθώς επίσης και την επικαιρότητα από τον χώρο του Φανταστικού μέσω της ειδικής ενότητας στην ιστοσελίδα της FantasyGate. Αυτό πρακτικά σημαίνει σχεδόν καθημερινή ανανέωση με νέες ειδήσεις και πληροφορίες. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την κεντρική σελίδα του Metafysiko.gr σε έναν καθημερινό διαδικτυακό προορισμό για τον Έλληνα αναζητητή.
Τα παραπάνω έγιναν πραγματικότητα με τη συνεργασία των ανθρώπων της ΚτΜ που με όραμα για το μέλλον της αναζήτησης στην Ελλάδα
θέλησαν ενώσουν το μεράκι, την ικανότητα και τη φιλοδοξία τους στη νέα σελίδα του metafysiko.gr ! Πιστοί στο στόχο μας για πρωτοπορία
παραδίδουμε τον καρπό της δημιουργικότητάς μας στο σύγχρονο αναζητητή. Άλλο ένα κλαδί στο εξελικτικό δέντρο της Κοινότητας του Μεταφυσικού.
Ένα εργαλείο απαραίτητο για τη χαρτογράφηση των μαιανδρικών δρόμων της Γνώσης!
Συνέργεια – Πρωτοπορεία – Τόλμη – Εξέλιξη

Τα παραπάνω έγιναν πραγματικότητα με τη συνεργασία των ανθρώπων της ΕκτΜ που με όραμα για το μέλλον της αναζήτησης στην Ελλάδα θέλησαν να ενώσουν το μεράκι, την ικανότητα και τη φιλοδοξία τους στη νέα σελίδα του metafysiko.gr ! Πιστοί στο στόχο μας για πρωτοπορία παραδίδουμε τον καρπό της δημιουργικότητάς μας στο σύγχρονο αναζητητή. Άλλο ένα κλαδί στο εξελικτικό δέντρο της Κοινότητας του Μεταφυσικού. Ένα εργαλείο στα χέρια των τολμηρών conquistadors της γνώσης .

Συνέργεια – Πρωτοπορία – Τόλμη – Εξέλιξη

Ομάδα Gateway
23/11/2009

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas