5.7.09

ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ν. Κουμαρτζής (Εκδόσεις Αρχέτυπο)


Δεκαεπτά κάστρα της Ελλάδας. Δεκαεπτά εκπρόσωποι της μεσαιωνικής και της νεότερης ιστορίας της χώρας μας ξεδιπλώνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ο Νικόλαος Κουμαρτζής τα περιηγήθηκε ένα-ένα, περπάτησε στα χορταριασμένα μονοπάτια τους, ανέβηκε στις επάλξεις τους και αφουγκράστηκε την ιστορία τους και τους θρύλους που τα περιβάλουν.

Επέλεξε τα δεκαεπτά αυτά καστέλια από τα εκατοντάδες που βρίσκονται διασκορπισμένα στην Ελλάδα, επειδή κάτι του ψιθύρισαν στο αυτί, κάπως αναρίγησε παράξενα από την αύρα τους που τον ακούμπησε. Ή μπορεί και να γοητεύτηκε από τους μύθους, τους θρύλους και τις ιστορίες τους.

Ακολουθήστε τον σε αυτό το οδοιπορικό και εξερευνήστε μαζί του το κάστρο του Πλαταμώνα, την αετοφωλιά της Σκιάθου, το κάστρο της Καβάλας, τα φρούρια της Κέρκυρας, το κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών στην πόλη της Ρόδου, το κάστρο της Λίνδου και αυτό του Μονόλιθου. Ανακαλύψτε την ιστορία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης και των κάστρων των Γατελούζων στη Σαμοθράκη. Επισκεφτείτε τις καστροπολιτείες του Μιστρά και της Μονεμβασιάς, τα κάστρα της Κορώνης, της Μεθώνης και της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, το Φραγκοκάστελο με τους φασματικούς Δροσουλίτες και το Μεγάλο Κούλε του Ηρακλείου στην Κρήτη και τέλος το κάστρο των Ιωαννίνων, το απόρθητο φρούριο του Αλή Πασά.

Για παραγγελίες μπορείτε να δείτε εδώ.

0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas