10.11.09

Το στοιχειωμένο άγαλμα του αεροδρομίου


Το διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ αποφάσισε να αλλάξει τη θέση σε ένα γλυπτό ύψους 12 μέτρων που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων και να το μεταφέρει στο χώρο επιβίβασης και ελέγχου των εισιτηρίων check in καθώς όλα τα στελέχη του αεροδρομίου εκτιμούν ότι οι "δαίμονες" του αγάλματος έφεραν κακοτυχία στο αεροδρόμιο.
Το κάθε ένα από τα γιγαντιαία κομμάτια του γλυπτού, που ζυγίζει τουλάχιστον ένα τόννο και η συνολικά η αξία του ξεπερνά τα 900.000 δολάρια, μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας μετά την τέλεση ειδικής θρησκευτικήs τελετής από το προσωπικό του αεροδρομίου για να εξαγνίσουν το χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μπανγκόκ Ποστ, το γλυπτό μεταφέρθηκε για να "βελτιωθεί το ηθικό", καθώς οι ιδιοκτήτες αλλά και το προσωπικό των καταστημάτων και του καταστήματος duty free παραπονούντο ότι η τοποθέτηση του το Σεπτέμβριο του 2006 έφερε κακοτυχία στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο λειτούργησε λίγες εβδομάδες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάρτα, ο οποίος εμπλέκετο και σε μια απάτη 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνέβαλε στην καθυστέρηση αποπεράτωσης του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια της θητείας του από το 2001-2006.

Τα προβλήματα του αεροδρομίου έγιναν ακόμα πιο πολύπλοκα τον περασμένο Νοέμβριο όταν αντί-κυβερνητικοί διαδηλωτές το κατέλαβαν για περισσότερο από μια εβδομάδα, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων με τη διακοπή της τουριστικής κίνησης αλλά και της διακίνησης εμπορευμάτων στην Ταϊλάνδη.

Ωστόσο ο πρόεδρος των αεροδρομίων της Ταϊλάνδης αρνείτο να συναινέσει στη μεταφορά των γλυπτών που είχαν φιλοτεχνηθεί πάνω σε πέτρα από τα μεγάλα ανάκτορα της Μπανγκόκ.

"Η μετακίνηση του γλυπτού δεν έχει να κάνει ούτε με την πολιτική ούτε με τη μαγεία. Είναι καθαρά θέμα αισθητικής", δήλωσε ο χθες βράδυ ο πρόεδρος των αεροδρομίων και πρόσθεσε "τώρα οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο χρόνο για να απολαύσουν και να περιεργαστούν το γλυπτό όσο θα περιμένουν στο check-in".


Πηγή, αλλά και περισσότερα εδώ.

Μία μεγαλύτερη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε εδώ.



0 σχόλια:

Post a Comment

 

© Newpaper Template Copyright by Para-info | Template by Fanchon0706 | Blog Modification by Sir Nicolas